Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı
3.6.2016 16:47:15

Ahi Evran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği kırsalda kadın girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi amacıyla “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” Programı kapsamında eğitimlerimiz tamamlanmıştır.

Düzenlenen eğitimin açılışına Sayın Vali Yardımcımız Zekai ERDEM, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ŞAHİN, Ziraat Odası Başkanı Bekir TAN, Yardımcı Doçent Doktor Deniz AKGÜL, Öğretim görevlisi Özlem ŞENLİK ve girişimci kadın çiftçilerimiz katılmıştır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Kenan ŞAHİN “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” programı hakkında açıklamalarda bulundu:

Şahin yapmış olduğu açıklamada: 23-Mayıs-03 Haziran 2016 tarihleri arasında 10 gün sürecek olan 18-40 yaş aralığın da 60 bayan çiftçimizin katılımıyla girişimcilik eğitimimizin başladığını belirtti. Bakanlığımızca belirlenen 10 ilden biri olan ilimizde kadın çiftçilere KOSGEB ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” verileceğini ve Eğitim sonunda girişimci kadın çiftçilerimizin hazırlayacakları projeler “Proje pazarında” sergilenecek olup, sergileme sonunda İlimizde ilk üçe giren projeler Ülke genelinde belirlenmiş 10 ilden gelen projelerle birlikte, Bakanlığımız tarafından belirlenen jüri tarafından değerlendirileceğini belirtti. Değerlendirme sonucunda Bakanlığımız tarafından belirlenecek bir ilde ve tarihte “Girişimci Kadın Çiftçi Ödül Töreni” gerçekleştirilerek ve dereceye giren projelere ödül verileceğini belirtti.